Maanzilversieraden
Batya

Over Batya

Batya van Brakel schildert Meditatieve Kleurkunst sinds 2002 (ga naar website). Sinds 2005 maakt zij Maanzilversieraden. Schilderen doet zij buiten in de zon. Smeden doet zij binnen met vuur. Buiten en binnen, groots en verfijnd. Twee tegenstellingen die elkaar bekrachtigen. Extravert en introvert, het innerlijk naar buiten laten komen en het naar binnen richten om het innerlijk te laten groeien. Zon en maan. Vuur en passie, water en gevoel en die samengesmolten. Want door zon en maan samen te brengen, door met vuur zilver smelten, worden fantasierijke vormen geboren.

Batya van Brakel

Kunstenares

meer....

In kleurkunst en maanzilver komt alle kennis die Batya gedurende haar leven vergaarde samen. Ze schreef een boek over orakels, talloze artikelen en interviews over ‘meer tussen hemel en aarde’. Ze ontwikkelde gevoel voor stenen, kleuren en hun betekenis. Ze wordt gefascineerd door mythologiën, getallen, planeten, energie, gevoel, symbolen en signalen. Kortom betekenissen die samenvloeien in een samenhang. Deze samenhang uiten in haar kunst is waar zij zich dagelijks mee bezig houdt.

De schrijfster Marjan Berk opende de maanzilversieradenexpositie in Galerie Prins aan de Gracht in Amsterdam met de woorden: ‘En wat zo bijzonder is aan Batya, ze maakt alles zelf!!!’

En dat is nu juist waar ik zo verschrikkelijk veel van houd. Het alchemistische proces van het creëren…..

Marjan Berk en Batya bij de opening van haar soloexpositie met maanzilver in Galerie Prins aan de Gracht te Amsterdam