Maanzilver

Zilver is het metaal dat bij de maan hoort, de maan is het hemellichaam dat het dichtst bij de aarde staat en invloed heeft op alles wat water in zich draagt. De maan heeft invloed op eb en vloed maar ook op de mens die voor 80% uit water bestaat. Vandaar de naam Maanzilver.

De maan en haar invloed

Er worden meer baby’s geboren met volle maan, er is meer politie op de been omdat de gemoederen behoorlijk verhit kunnen raken en er doen talloze verhalen de ronde over weerwolven en heksen die naar buiten komen rond die tijd. Nieuwe maan is ideaal om met nieuwe ideeën en wensen naar buiten te treden. In de landbouw weten ze sinds jaar en dag dat je met nieuwe maan het beste kunt planten en bij afnemende maan beter snoeien omdat de maan dan het water uit de planten niet naar buiten trekt. Kortom de maan heeft invloed op ons en zilver daardoor ook.

Zilver

Goud hoort bij de zon en is actief, manlijk en druk. Zilver hoort bij de maan en deze staat voor vrouwelijkheid, intuïtie, magie en romantiek. Evenals water, het element dat bij de maan hoort, staat zilver voor emotie en gevoel. Al mijn Maanzilversieraden zijn gemaakt van puur zilver. De enige toevoegingen zijn stenen afkomstig uit de aarde. Stenen met elk een eigen betekenis.

Geboorte

Door Zon en Maan samen te brengen, met vuur zilver te vormen, worden de maanzilversieraden letterlijk geboren. Als een Maanzilversieraad geboren is krijgt het een naam. Deze naam, vorm en eventuele steen geven samen betekenis en werking aan het Maanzilversieraad.

(Half-) Edelstenen

Stenen komen uit de aarde, hebben daar soms eeuwen (en langer) liggen ‘rijpen’. Ze hebben kracht opgedaan, kleur gekregen en een heel eigen ‘karakter’ gevormd. Stenen hebben betekenis, geneeskracht en eigenschappen die je kunnen inspireren en stimuleren. Als ik eropuit ga om stenen aan te schaffen voor de Maanzilversieraden doe ik dat op gevoel en geloof me, het voelt alsof je in een snoepwinkel-schatkamer staat met al die fonkelende, zachte, trotse, lieve en vooral prachtige stenen. Bij het creëren van de sieraden laat ik me soms leiden door een steen en de vorm en kleur daarvan en soms roept een Maanzilversieraad om een bepaalde steen.

Maanzilver Glaskunst

Sinds kort werk ik ook met glas in de Maanzilversieraden. Glas is, net als steen, aarde maar dan door vuur gesmolten zand. Glaskunst is het samensmelten van verschillende kleuren glas. De vorm en kleur die het glas krijgt heeft weer invloed op betekenis en de vorm van het toegevoegde Maanzilver.