Betekenis
MAANZILVERSIERADEN EN DE BETEKENIS

Soms heeft de steen een vorm en volg ik de vorm met zilver, soms heeft het hele sieraad een vorm en past de steen daarbij en soms is het hele sieraad alleen maanzilver. Maar altijd wordt een sieraad geboren en krijgt een maanzilversieraad een naam. Het sieraad heeft een betekenis, zoekt een eigenaresse en gaat haar werk doen met nu en dan hele frappante gevolgen…

 

Dolphin Spirit

Mag ik dat blauwe halssieraad even passen? Vroeg ze. Op het moment dat ze het omdeed werd ze emotioneel. Kun je me de betekenis van dit sieraad vertellen? Ik vertelde dat het een dolfijnsteen betrof, ook wel Larimar genoemd. Zacht en blauw van kleur met de eigenschappen van een dolfijn en meer. Sprakeloos keek ze me aan waarna ze vertelde…

Naast het feit dat ik vanmorgen in de zee stond (Portugal) en contact heb gemaakt met dolfijnen, wat je maar van me moet aannemen, heb ik ook een concretere toevalstreffer voor je. Ik ben namelijk violiste en heb net twee cd’s opgenomen waarin ik met de viool antwoord geef op de geluiden die dolfijnen maken….

1e viool

Hoewel ze erg haar best deed, een enorme doorzetter en teamplayer was en is, kwam ze niet echt uit de verf op haar werk. De sfeer was vijandig, leuke ideeën werden de grond ingeboord en hoewel ze kan stralen als een zonnetje wilde het daar maar niet lukken. Ze viel op het sieraad eerste viool en besloot dit als broche op haar ‘zonnevlecht’ te dragen. De kernplek waar je geraakt wordt als je verdriet hebt en waar je geluk voelt als je echt bij jezelf bent. Er volgde ontslag. In eerste instantie schrik. In tweede instantie een zee van mogelijkheden. Nu is ze uit velen gekozen als directeur van een school. Eerste viool, niet alleen de eerste plek maar ook een plek waar geuren, kleuren en nieuwe ideeën verwelkomd worden en zij weer kan stralen.

Speels met de stroom meegaan

De dichteres had net een gedicht geschreven, go with the flow, met de stroom meegaan. Ze had het zelfs bij zich de dag dat ze ‘Dolphin spirit, speels met de stroom meegaan’ omdeed. Nu geeft ze workshops gedichten en vaart mee op de salonboot van Den Haag als vertelster/dichteres. Inderdaad lekker speels met de stroom mee….

Rozenkwarts fantasie

Als ze wilde was ze een keiharde zakenvrouw, streng doch rechtvaardig. Als je haar zag spoot het vuur uit haar ogen, haar krullen dansten, haar outfit altijd tot in de puntjes verzorgd. Deze vrouw stapte af op de bloem met rozenkwarts. De zachtroze steen van Venus, godin van de liefde. Ze deed het sieraad om en niet meer af. Ze ging een sollicitatierace in, elke keer met de rozenkwarts fantasie om haar hals. Ze is nog steeds een zakenvrouw maar nu in de ‘softe sector’ van wellness en je goed voelen. Een hele switch.

Sparkling conversation

Ze kon haar ogen er niet vanaf houden, het volle-maan-vormige sieraad met de blauwe zirkonia’s. Ze deed het sieraad om en het zat meteen perfect. Ze vroeg naar de naam en ik vertelde dat het sieraad Sparkling Conversation heette en alles te maken had met het versterken van communicatie. Ze schoot in de lach, dan is ie erg op z’n plek want ik ben advocaat….

Barok

Ik wil je persoonlijk even komen vertelen wat het maanzilversieraad Barok al voor me heeft gedaan, zei ze met een stralende lach. Vanaf het moment dat ik deze kanjer met de witte magnesiet draag is mijn leven veranderd. Ik heb niet alleen mezelf onverwacht een cadeau gegeven, maar eigenlijk ook mijn directe omgeving. Ik voel me veel meer baas over mijn eigen leven, ik heb ineens tijd cadeau gekregen en neem het als het me niet gegeven wordt. Tijd voor mezelf en tijd voor de dingen die IK leuk vind. Ik geniet voor het eerst sinds 5 jaar van kleine dingen die ik mezelf gun. Kortom, het voelt als thuiskomen….